Aktuellt!

Vårvandring 9 maj kl. 16.00

Vi samlas vid parkeringen i Gladhammar kl.16.00. Under vandringen stannar vi vid några torp eller torpgrunder. Ta med matsäck! Möjlighet till grillning finns.

Välkomna att delta!

Här finns kontaktuppgifter till styrelsen.

Utveckling av verksamheten

På gång i föreningen är hur vi går vidare med att utveckla verksamheten för att göra bygden känd och locka intresserade till att besöka och upptäcka Gladhammar med omnejd. Läs mera här om vad som framkommit i tidigare diskussioner och du kanske har fler förslag.

Renovering av Hembygdsgården september 2022

Tak och fasad har renoverats av kunniga och duktiga medlemmar i föreningen. Här hittar du mer information och bilder från arbetet.

”Ladan” samlingslokal

Samlingslokalen ”Ladan” vid hembygdsgården färdigställdes under hösten 2020 och våren 2021. Lokalen invigdes i samband med den traditionella hembygdsdagen 8 augusti 2021.

Projektet har möjliggjorts tack vare ideella krafter i föreningen och projektstöd från bl a Kustlandet som har prioriterat projektet Mötesplats Ladan – Etablering av en samlingslokal som både engagerar bygdens befolkning och besökare utifrån. Även Tjustbygdens sparbankstiftelse och Västerviks kommun har bidragit. Läs om arbetet här.

Bildspel där arbetet kan följas – En samlingslokal blir till – byggnadsvård och nybyggnation.

Ordförande och styrelse

Vid årsmötet 6 mars omvaldes Conny Tyrberg till ordförande för 2022. Övriga ledamöter i styrelsen hittar du under Styrelsen.

Kontakt för synpunkter på hemsidan: helen.palmen@gmail.com

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.