Verksamhet under 2020 och 2021

2021 har också präglats av pandemin, men arbetet med att färdigställa samlingslokalen ”Ladan” har kunnat fortgå. Städningen av hembygdsgården gjordes av några få medlemmar på grund av risken för smitta. Vårvandringen genomfördes också där ett mindre antal medlemmar deltog.
2020 var ett ovanligt år och tyvärr blev vi tvungna att ställa in den sedvanliga hembygdsdagen och visaftonen. Detta på grund av de rekommendationer som utgått från Folkhälsomyndigheten på grund av Corona-viruset.

16 oktober

”Kura skymning” var välbesökt i år. Vi samlades vid lekparken i Gladhammar där lyktor och eldkorgar lyste upp i höstkvällen. Sune och Bengt grillade fläsk som med mörkt bröd smakade mycket gott. Carl Henrik Fernandi spelade på saxofon och läste egna dikter, som tillsammans skapade en trolsk stämning. 

 

 

13 september

Kulturarvsdag var också en nyhet i år. Läs mer om den  här.

30 augusti

Nytt för i år var höstvandringen i augusti. Ett tjugotal samlades i Gladhammar och turen gick till Gruvorna vid Käringryggen. Vi hade tur med vädret denna augustisöndag, varmt och soligt. Vid rastplatsen utmed Tjustleden grillades korv och vi hade en gemytlig stund. Som vanligt detta år höll vi rekommenderat avstånd till varandra.

Vårvandring 15 maj

Kl. 18.00 samlades vi för att tillsammans vandra i vacker natur. Vi utgick från parkeringen i Gladhammar och målet var en udde vid Tjursbosjön Där blev det fikapaus och de som ville kunde grilla. Vi tänkte på att hålla avstånd under vandring och fikastund.

Vid Tjursbosjön

Årsmöte 1 mars 2020

25-talet medlemmar mötte upp vid hembygdsföreningens årsmöte,  söndagen 1 mars. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar  blev det en stund för information kring hembygdsföreningens hemsida och Facebook-sida. Det var också ett stort intresse för planerna att bygga om ”Ladan” till en samlingslokal. Bidrag är beviljade och nu inväntas bygglov.

Kaffekommittén hade ordnat mycket god förtäring i form av smörgåsar och ostkaka serverad med kaffe eller te. Stort tack till dem.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.