Verksamhet under 2022 och 2023

Julfest och medlemsmöte 15 januari 2023

Ett trettiotal medlemmar slöt upp till julfesten 15 januari, ett nytt inslag i föreningens verksamhet. Efter julgröt och skinksmörgås var det dags för kåseri kring julen förr. Conny Tyrberg berättade om en julafton 1963 och hur de sedan for till julottan i Gladhammars kyrka med allt vad som tilldrog sig där. Stämningen var på topp! En kort information om verksamhetsplanen där både traditionella och nya inslag finns!

Quizkväll och medlemsmöte 20 november 2022

Söndagen 20 november bjöds alla medlemmar in till en träff med Quiz och lite gott att äta. Vår quizmaster Sune ställde frågor med aktuellt innehåll och våra pannor lades i djupa veck.

Diskussion fördes sedan kring hur vi går vidare med att utveckla verksamheten för att göra bygden känd och locka intresserade till att besöka och upptäcka Gladhammar med omnejd. Läs mera här om vad som framkom i diskussionerna och vill du bidra med något är du mer än välkommen!

Kura skymning 14 oktober

”Kura skymning” i oktober är ett populärt inslag under hösten och i år uppskattades antal besökare till ett femtiotal. Under kvällen fick vi lyssna på Sven-Olof Johansson och Jan Eklund m fl som spelade och sjöng visor av Dan Andersson. Musiken tillsammans med ljuslyktorna i träden och skenet från eldkorgarna bidrog till en stämningsfull kväll. Som vanligt bjöds det på grillat fläsk med bröd som Bengt och Sune stod för.

Renovering av hembygdsgården september månad

Under september har det arbetats febrilt med att renovera tak och fasad på hembygdsgården. Nu är det klart, huset har rödfärgats, fönstren vitmålats och sist men inte minst så har taket lagats och fått nya tegelpannor. Nu ska det vara tätt! Läs mera och titta på bilder från arbetet här.

Visafton 16 sept

I år kom det glada gänget ”Västerviks Glapack” till oss och det blev en kväll med glad musik, många skratt och allsång! En mycket trevlig kväll som blev så uppskattad av de fyrtiotal personer som var där. Varm soppa med tilltugg serverades och senare på kvällen dukades det fram kaffe och kaka. Tack till både artister och de som stod för serveringen!

Hembygdsdag 7 aug

Hembygdsdagen kunde i år gå av stapeln som planerat. Den inleddes med friluftsgudstjänst. Det servererades kaffe med dopp eller våfflor. Våfflorna blev mycket uppskattade så våffeljärnen fick gå för fullt inne i ”Ladan”. En tipsrunda hade anordnats i hembygdsgården där gamla föremål var utlagda och frågor kring deras användning eller benämningar ställdes. Fem vinnare fick fina priser.

”Lasse och hans vänner” stod för musikunderhållningen och Monica Brandborg (bördig från Fårhult) berättade om verksamhet i Fårhults gamla skola efter att den blivit nedlagd och fram till den blev privatbostad. En konstutställning med alster av lokala konstnärer fanns i ”Ladan” med många vackra konstverk, skulpturer och installationer. Konstnärerna hade skänkt vinster till ett konstlotteri som anordnades under dagen. Även lotter från två andra lotterier med hembakt och andra vinster gick snabbt åt.

Dagen blev välbesökt och mycket uppskattad med de utökade inslagen.

Tyvärr var vi alldeles för upptagna med aktiviteterna så ingen fotograferade under dagen!!!

Vårvandring 13 maj

Vandringen i år kombinerades med torpvandring där tre torpgrunder passerades.

Vårstädning i hembygdsgården

Vårstädningen av hembygdsgården gick fort i år tack vare en entusiastisk skara som tog sig an uppdraget med full kraft! Hällristningen fick också en översyn där nedfallna löv borstades bort.

Medlemsmöte 27 mars

Denna eftermiddag var medlemmar och bygdens invånare inbjudna till ett bygdeinspirations- och idémöte. Under medlemsmötet diskuterades hur hembygdsföreningen med dess resurser skulle kunna organisera aktiviteter och hur den nya fina lokalen med stor tomt erbjuda möjligheter till sammankomster. Även bygden som ett utflyktsmål för besökare diskuterades.
Många idéer kom fram och fortsättningen blir att organisera för en utveckling av dessa. Tack till alla som bidrog!

Årsmöte 6 mars

Ett 25-tal medlemmar slöt upp vid årsmötet 6 mars. Conny Tyrberg valdes enhälligt till ordförande för kommande år. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar bjöds vi på kaffe med god smörgås och småländsk ostkaka som sig bör. Tack till alla som kom och tack till kaffekommittéen för sin goda insats.

 
 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.