Verksamhet under 2021

Kulturarvsdagen 12 sept ”Kultur för alla”

För andra året i rad firades Kulturarvsdagen i Lunds by, Gladhammar. Upplägget från förra året utökades med tjärbränning vid smedjan. Ett femtiotal besökare kom och tog del av utbudet. I den nya lokalen rullade ett bildspel om renovering och nybyggnationen i ”Ladan”. Där serverades också kaffe med gott kaffebröd till.

Årsmötet och höstvandring 29 aug 2021

Efter en tid av ovisshet kring om aktiviteter skulle kunna genomföras blev det äntligen lite lättnader. Söndagen 29 augusti kunde årsmötet genomföras med sedvanliga årsmtesförhandlingar, bildspel om ”Ladan” och gott fika. Därefter kunde de som ville följa med på en höstpromenad på grusväg och slingrig stig fram till en grillplats vid Tjursbosjön.

Hembygdsdag Invigning av nya samlingslokalen 8 aug

Med blixt och dunder invigdes den nya samlingslokalen. Efter den traditionsenliga friluftsgudstjänsten var det dags för invigningen och kl. 13.00 när själva programmet skulle börja slog vädergudarna till med full kraft. Åska och ett störtregn gjorde att programmet i all hast fick kastas om. Lasse och hans vänner underhöll med sång och musik inledningsvis. Så småningom kunde Olof Nimhed hålla invigningstalet och det blågula bandet klippas med trumpetfanfar. Eldsjälarna som ägnat stor del av sin fritid att renovera Ladan och bygga samlingslokalen fick ta emot diplom av hembygdsförbundet.

2021 har också präglats av pandemin, men arbetet med att färdigställa samlingslokalen ”Ladan” har kunnat fortgå. Städningen av hembygdsgården gjordes av några få medlemmar på grund av risken för smitta. Vårvandringen genomfördes också där ett mindre antal medlemmar deltog.
 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.